Navigácia

Navigácia

  • Lyžiarsky výcvik žiakov I.stupňa

    Lyžiarsky výcvik žiakov I.stupňa - Kokava - Línia 22.01.- 26.01. 2024⛷️🏂

     

    V dňoch 22.01.-26.01.2024 sa 25 našich žiakov 1.- 4. ročníka v stredisku Kokava - Línia zúčastnilo lyžiarskeho výcviku. Začiatčníci sa učili základy lyžiarskej techniky a tí pokročilejší si ju zdokonaľovali. Sme radi, že počas lyžiarskeho výcviku nedošlo k žiadnemu zraneniu, a že zúčastnení žiaci a žiačky si mohli osvojiť zjazdové lyžovanie, ktoré je v súčasnosti jedným zo športových fenoménov Slovenska. Sme presvedčení, že lyžiarsky výcvik je vítanou zmenou vo vzdelávaní pre všetkých žiakov, ktorí sa ho zúčastňujú. Rozvíja osobnosť žiaka v inom ako školskom prostredí po stránke fyzickej, sociálnej, ale aj vôľovej. Pani učiteľkám a pánovi učiteľovi ďakujeme za trpezlivosť a odovzdané lyžiarske skúsenosti a deťom, ktoré sa výcviku zúčastnili prajeme ešte mnoho šťastných lyžiarskych kilometrov.⛷️💪😍

  • Krst knihy Žuvačkový strom od Hany Koškovej

    V pondelok 15. januára sme ako jediná škola v regióne mali možnosť zúčastniť sa krstu najnovšej knihy Hany Koškovej. Súčasťou tohto príjemného podujatia bola aj beseda so samotnou spisovateľkou, ale aj s krstným otcom knihy - Petrom Gajdošíkom.  Žuvačkovému stromu želáme veľa spokojných a usmiatych čitateľov.

  • Usmernenie k prijímaciemu konaniu na stredné školy na školský rok 2023/2024.

    1. januára 2022 nadobudla účinnosť novela školského zákona č. 415/2021 Z. z., ktorá upravuje priebeh a organizáciu prijímacieho konania na školský rok 2024/2025.

    https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaciemu-konaniu-na-stredne-skoly-pre-skolsky-rok-20222023/

    A/ Podávanie prihlášok zákonným zástupcom riaditeľovi ZŠ

    - termín na podanie prihlášky je na všetky SŠ, SŠ s talentovou skúškou,  bilingválne gymnáziá i osemročné gymnáziá 

    do 13. marca 2024

    Forma podania prihlášky

         1/ elektronicky cez systém Edupage vypĺňa zákonný zástupca

    Postup na vyplnenie elektronickej prihlášky je na aSc Návody (edupage.org)

     a) Zákonný zástupca sa prihlási do systému svojimi prihlasovacími údajmi a vyplní potrebné údaje v prihláške. Niektoré údaje žiaka sa vygenerujú automaticky  zo školského informačného systému.

    b) Vyplnenú prihlášku odošle prostredníctvom školského informačného systému najneskôr do 13. marca 2024 základnej škole na potvrdenie hodnotenia. K prihláške pripojí povinné prílohy v zoskenovanej podobe alebo fotografie príloh.

    c) Riaditeľ základnej školy prihlášku elektronicky potvrdí do 20. marca 2024.

    d) Školský informačný systém po potvrdení prihlášky riaditeľom základnej školy odošle prihlášku všetkým stredným školám, ktorých odbory vzdelávania uviedol zákonný zástupca v prihláške. Ak vznikne technický problém s odoslaním prihlášky prostredníctvom školského informačného systému na niektorú zo škôl uvedených v prihláške, zákonný zástupca dostane zo školského informačného systému upozornenie o tom, že prihlášku musí zákonný zástupca vytlačiť, podpísať a do 20. marca 2024 aj s prílohami podať na príslušnú školu poštou alebo osobne; pri podaní prihlášky poštou je určujúci dátum jej podania na poštovú prepravu.

        2/ V odôvodnených prípadoch je možné podať prihlášku v listinnej podobe na predpísanom tlačive, zákonný zástupca požiada výchovného poradcu o vytlačenie prihlášky z programu Proforient v škole, následne prihlášku rodičia a riaditeľ ZŠ podpíšu a odošlú na SŠ s potrebnými prílohami.

     

    B/ Odosielanie prihlášok 

    základná škola odosiela prihlášky žiakov elektronicky cez systém EduPage do 20. marca 2024

    - zákonný zástupca po potvrdení prihlášky riaditeľkou ZŠ, listinnú podobu prihlášky doručí priamo SŠ (osobne alebo doporučene poštoudo 20. marca 2024 .Vyhotovia sa kópie prihlášok podľa počtu škôl uvedených v prihláške.

    K prihláške (online,alebo listinnej)je potrebné priložiť prílohy:

    a) Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti, na účel schopnosti študovať zvolený študijný odbor alebo učebný odbor. Predkladá len uchádzač, ktorý má záujem o odbor, ktorý vyžaduje toto potvrdenie.

    Zoznam povolaní je na stránke 24656.pdf (minedu.sk) 

    b) Správa z diagnostického vyšetrenia vykonaná zariadením poradenstva a prevencie nie staršia ako dva roky. Predkladá len uchádzač so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. 
    c) Potvrdenie národného športového zväzu, že uchádzač je uvedený v zozname talentovaných športovcov. Predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v strednej športovej škole.
    d) Vyjadrenie lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo. Predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v strednej športovej škole.
    f) Kópie vysvedčení. Predkladá len uchádzač, ktorý  navštevoval inú ZŠ /prisťahoval sa alebo študoval v zahraničí/.
    g) Kópie diplomov alebo výsledkových listín zo súťaží, ktoré preukazujú umiestnenie žiaka v predmetovej olympiáde alebo súťaži (nepovinná príloha). Predkladá len uchádzač, ktorý uvádza v prihláške umiestnenie v predmetovej olympiáde alebo súťaži.   

    i)Tlačivo Podpisy zákonných zástupcov – vypísané a podpísané rodičmi / príloha k online prihláške/

    j)Tlačivo Čestné vyhlásenie – prikladá sa vtedy, ak rodič nevie zabezpečiť podpis druhého zák. zástupcu

      

    C/ Konanie prijímacích skúšok

    Talentové odbory:   

    A/  stredné športové školy 

    prvá fáza - overenie športového výkonu 25. 3. 2024  do  19. 4. 2024

    druhá fáza - psychodiagnostické vyšetrenie 

    (1. termín) 29. apríl 2024, 26.4. 2024 alebo 30.4.2024

    (2. termín) 9. máj 2024, 10.5. 2024 alebo 13.5. 2024

     

    B/ SŠ - odbory vzdelávania, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (päťročné  bilingválne gymnáziá, konzervatóriá, umelecké školy, niektoré odbory  - zdravotnícke školy, stredné pedagogické školy, školy ochrany osôb a pod.) tzv. TALENTOVKY

    1. termín:  29. apríl 2024, 26.4. 2024 alebo 30.4. 2024

     2. termín:   9. máj 2024 , 10. 5. 2024 alebo 13. 5. 2024

    C/ na ostatné stredné školy: ( päťročné, štvorročné študijné odbory, štvorročné i osemročné gymnáziá,   trojročné i dvojročné učebné odbory)       

    1. kolo:    1. termín: 2. máj 2024 alebo 3. 5. 2024              

                     2. termín: 6. máj 2024  alebo 7. 5. 2024                                                            

    2. kolo:    18. jún 2024 len pre neprijatých žiakov 9. ročníka

     

    D/ Podmienky prijatia  a kritéria  na štúdium vo všetkých odboroch vzdelávania stredných škôl zverejnia riaditelia strednych škôl  do 28. februára 2024.

    E/ Počty prihlášok na stredné školy: 

           žiak 9. ročníka si môže podať:

    •  jednu prihlášku najviac na štyri odbory. Jeden alebo dva odbory, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych zručností (netalentové) a jeden alebo dva odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych zručností (talentové).
    • prednostne vyplniť prihlášky ( do konca februára 2024) tí žiaci, ktorí majú záujem študovať na Strednej športovej škole, kde už 25. marca 2024 začínajú prijímacie skúšky.

    Riaditeľ SŠ pozve žiaka na prij. skúšky najneskôr 5 dní pred termínom konania skúšok.

    Riaditeľ SŠ zverejní zoznam prijatých uchádzačov do 17.mája 2024.

    V prípade prijatia zák. zástupca oznámi SŠ do 22. mája či žiak na ňu nastúpi.

    Ak žiak nebol prijatý na SŠ, zákonný zástupca môže do 5 dní podať odvolanie proti rozhodnutiu riaditaľa SŠ.

  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy!

    Do konca kalendárneho roka 2023 chýba už len niekoľko hodín. Dovoľte mi, aby som Vám poďakovala za Vašu priazeň, ktorú ste našej škole v uplynulom roku venovali. Chcem Vám na prahu nového roku v mene svojom, všetkých zamestnancov a žiakov školy zaželať krásny, pokojný a požehnaný rok 2024, všetkým zdravie, lásku a pohodu, veľa osobných i pracovných úspechov.

    Ďakujeme za dôveru, pomoc a podporu, ktorú našej škole prejavujete a verím, že aj s Vašou pomocou bude i pre nás Nový rok 2024 úspešný.

     

    Aneta Zvarová, riaditeľka školy

  • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

    Riaditeľka školy, Mgr. Aneta Zvarová v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa § 150 ods. 5 zákona Vám oznamujem, že na deň 22.12. 2023 bolo rozhodnutím riaditeľky Základnej školy Divín, Lúčna 8, 985 52 udelené všetkým žiakom tejto školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

    Tiež Vám oznamujeme, že v tento deň nebude v prevádzke ani školská jedáleň a školský klub detí.

    Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín po zimných prázdninách od 08.01.2024.

  • Divínske ADVENTNÉ MESTEČKO 16.12.2023

  • Korčuliarsky kurz

    V týždni od 11.12. 2023 do 15.12.2023 sa žiaci prvého, druhého a tretieho ročníka zúčastnili korčuliarského kurzu. Žiaci sa naučili a zdokonalili v korčuľovaní na ľade, naučili sa korčuľovať dozadu, obchádzať prekážky, naučili sa dávať pozor na seba a taktiež na svojich spolužiakov.

    Žiaci si z celého týždňa odniesli diplom, medailu a mnoho krásnych zážitkov.

  • Exkurzia do Planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom

    Žiaci 4. a 5. ročníka  v piatok 8. decembra mali možnosť v digitalizovanej sále planetária formou celooblohovej projekcie pozorovať slnečnú sústavu. Deti „vstúpili“  do planetárneho systému hviezdy – Slnka, kde sa nachádza aj naša domovská planéta Zem. Objavili aj tajomstvá ostatných planét. Zoznámili sa aj s planétkami tzv. hlavného pásu medzi Marsom a Jupiterom. V zrýchlenom čase pozorovali striedanie ročných období. Videli, ako sa nočná obloha v priebehu roka nad našimi hlavami  mení. Zamestnanci hvezdárne deťom  priblížili jednotlivé jasné hviezdy, súhvezdia, ich pôvod a mytológiu. Žiaci mail možnosť pýtať sa, čo ich zaujíma.

  • PASOVANIE PRVÁKOV

    Pasovanie prvákov 👩‍🎓👨‍🎓❤️

    Koniec novembera 2023 bol výnimočným pre našich prvákov. Tento dátum sa zapísal ako deň ich pasovania. Na slávnostnom ceremoniáli boli prváci pasovaní za právoplatných školských členov a prijatí do „cechu“ ZŠ Divín. 

    Najprv sa žiaci popasovali s úlohami kde ukázali svoju šikovnosť, odvahu, vytrvalosť, ale i múdrosť. Potom zložili slávnostný sľub a boli pasovaní svojimi staršími spolužiakmi. A čo dodať na záver? 

    Prvákom prajeme veľa úspechov, nech sa im darí a hlavne, nech majú radosť z nových poznatkov a zážitkov už ako veľkí školáci!

  • Prednáška pre žiakov 7.ročníka TRESTNÁ ZODPOVEDNOSŤ MLADISTVÝCH

  • Náboj Junior

    Gratulujeme našim šikovným žiakom, ktorí nás úspešne reprezentovali na dnešnej matematickej súťaži.

  • Divínska noc strašidiel

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divínska noc strašidiel.

    Dňa 27.10.2023 sa uskutočnilo tradičné podujatie s názvom: Divínska noc strašidiel. Aj napriek nepriaznivému počasiu sme akciu nezrušili, ale presťahovali sme ju do priestorov školy. Deti museli pri vstupe zložiť prísahu a na dôkaz ju potvrdiť odtlačkom prsta. Až tak mohli vstúpiť do SVETA ROZPRÁVOK. V ňom museli zdolávať zlo- premôcť ježibabu, poraziť Zubatú, utiecť vlkovi. Až keď splnili všetky úlohy, pokračovali do SVETA SÚŤAŽÍ, ktoré mali na starosti učitelia ZŠ Divín v telocvični. Chytali pavúky, hádzali lebkami, vyhýbali sa pavúkom. Po absolvovaní oboch svetov, dostali deti taštičku so sladkou odmenou. Pre tých, ktorí sa skutočne neboja, pripravili naši starší žiaci hororové prestavenie- STRAŠIDELNÁ ŠKOLA. Na záver sa všetkým predstavila fantastická svetelná šou skupiny FANDANGO. Touto cestou sa chceme poďakovať najmä našim žiakom, bez ktorých by toto podujatie nevzniklo a ktorí do toho dali celé svoje srdce. Zároveň ďakujeme učiteľom, asistentom, vychovávateľom, ktorí sa podielali na príprave a realizácii tohoto podujatia. V neposlednom rade ďakujeme zamestnancom OSSKP Divín, Dobrovoľnému hasičskému zboru v Divíne, Tinke Dobrockej. Zároveň obrovské ďakujem patrí Evke Šuľanovej a Marianke Plauchovej, ktoré finančne podporili túto akciu a poisťovni MetLife za darčekové predmety. Dúfame, že aj napriek prekážkam, ktoré sme museli prekonať sa Vám naša akcia páčila a prídete aj na budúci rok.

  • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

    V pondelok 23. 10. naši žiaci absolvovali rôzne aktivity zamerané na čitateľskú gramotnosť, ktoré boli realizované  v našej  školskej knižnici. Už teraz sa tešíme na ich ďalšiu návštevu aj mimo vyučovacích hodín.

  • Veľká súťaž so Slovíčkovým PAPAGÁJOM

    Milí rodičia,

    naša škola má predplatený balíček BezKriedy PLUS, vďaka čomu môžu naši žiaci teraz úplne bezplatne využívať Slovíčkového PAPAGÁJA. Je to najrozšírenejší slovenský systém na výučbu slovíčok 5 cudzích jazykov.

    Zapojili sme sa do súťaže so Slovíčkovým PAPAGÁJOM o:

    • 2.000 EUR pre školu
    • PlayStation 5 pre žiakov

    Žreby do súťaže pre našu školu získajú žiaci tým, že sa na vzdelávacej platforme BezKriedy.sk s PAPAGÁJOM naučia 5 slovíčok. Pre podporu našej školy v súťaži navštívte link: www.bezkriedy.sk/sutaz.php  

    Účasť pre žiakov i školu je úplne zadarmo, Vaše dieťa môže ďalej bezplatne pokračovať v učení slovíčok. Papagáj obsahuje:

    •  8958 slovíčok s nahrávkami
    • 749 obrázkov
    • 6 jazykov
    • 24 učebníc
    • 11 atraktívnych tematických kurzov

    Ďakujeme za podporu našej školy.

    Milí žiaci,

    zapojili sme sa do súťaže so Slovíčkovým PAPAGÁJOM o:

    • 2.000 EUR pre školu
    • PlayStation 5 pre žiakov

    Žreby do súťaže získame tak, že sa naučíte 5 nových anglických slovíčok a nakŕmite PAPAGÁJA. Úlohy nájdete na odkaze: www.bezkriedy.sk/sutaz.php

     Účasť pre Teba aj školu je úplne zadarmo a čím viac žrebov získame, tým máme vyššiu šancu vyhrať.

    Držíme si palce v súťaži a prajem veľa zábavy.

  • Rozvrh krúžkovej činnosti

    Rozvrh krúžkovej činnosti
  • Chemická exkurzia,7.ročník  

    Analýza vody v studničkách

  • FERDO MRAVEC - 6. 10. 2023

    Aj v tomto školskom roku sme navštívili Štátnu operu v Banskej Bystrici, ktorá uviedla obnovenú premiéru baletnej rozprávky Ferdo mravec. Zároveň sme si prezreli vonkajšiu expozíciu Múzea SNP. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu Banskej Bystice.

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    srdečne Vás pozývame na celoškolské rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 25.9.2023 o 17.00 hod. v jedálni školy.

    Rodičovské združenie bude následne pokračovať  triednymi aktívmi v jednotlivých  triedach.

                                                                                   Tešíme sa na stretnutie.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy, Mgr. Aneta Zvarová v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa § 150 ods. 5 zákona Vám oznamujem, že na deň 13.9. 2023  bolo rozhodnutím riaditeľky  Základnej školy Divín, Lúčna 8, 985 52 udelené  žiakom 5.-9. ročníka tejto školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - organizácia súťaže DIVÍNSKY BOYARD.

    Zároveň Vám oznamujem, že v uvedený deň sa žiaci 1.- 4. ročníka zúčastnia DIDAKTICKÝCH HIER a preto prosím rodičov, aby žiaci prišli do školy v športovom oblečení. 

    Prevádzka školskej jedálne a školského klubu detí je zabezpečená v štandardnom režime.

    Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 14.09.2023.

  • Deň finančnej gramotnosti

    Prvý piatok nového školského roka sa niesol v duchu rozvoja finančnej gramotnosti našich žiakov. Tí najmladší vyrezávali vlastné mince, hrali sa na obchod, rozprávali sa o sporení. Starší žiaci sa dozvedeli aj niečo z histórie peňazí, vyrábali si vlastné platobné karty, ale tiež zisťovali hlavné funkcie národnej banky. Sme radi,  že všetci sa do aktivít s chuťou zapájali, pretože na túto oblasť chceme aj naďalej upriamiť našu pozornosť.  

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Divín
    Lúčna 8, 985 52 Divín
  • 047/4397315

Fotogaléria